7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

7000 METRES QUADRATS DE GESPA

Àmbit: Literatura Juvenil

Editorial: Estrella polar

Any publicació: 2015

Idioma: Català

> Sinopsi

En Marc juga al juvenil A de l’Espanyol i es prepara per intentar arribar a complir el seu somni, ser jugador professional de futbol. Tota la vida ha volgut ser futbolista i ha anat superant les etapes d’aquest món apassionant però també molt competitiu. Ara, que ja és molt a prop d’aconseguir-ho, marxa amb el seu club a disputar el prestigiós torneig Internacional Mediterranean Internacional Cup (MIC) que es fa cada any a la Costa Brava. Allà es troba amb un antic company que va deixar la pràctica del futbol per culpa d’una greu lesió. A partir d’aquesta trobada, coneixerem com és i com funciona el món del futbol base d’un club de primera línia com l’Espanyol: competitivitat,  entrenadors, representants, lesions, il·lusions, entrebancs esportius, estudis, entrenaments… Tot allò que no es veu però que val la pena saber si t’agrada el futbol i l’esport.

> Comentari de l'autor

El món de l’esport professional, especialment el del futbol, sempre m’ha interessat, especialment per intentar conèixer més a fons el seu funcionament intern, aquell que no es veu als mitjans. Per això vaig proposar a la Fundació del RCD Espanyol el projecte de construir una novel·la juvenil a partir de les aportacions dels jugadors del seu futbol base, un dels més respectats i prestigiosos del futbol estatal.

Durant tres setmanes, vaig poder entrevistar a nois de diferent categories: infantils, cadets, juvenils i fins i tot un parell de jugadors del segon equip, l’Espanyol B, alguns del quals ja han debutat amb el primer equip del club a primera divisió. També vaig poder parlar amb algunes noies de l’equip femení, un dels millors de la lliga

A finals de 2014, vaig fer moltes visites a la Ciutat Esportiva DaTot i que es tracti d’un relat de ficció, les coses que explico estan basades en les experiències d’aquests nois i en l’entramat esportiu i també econòmic que envolta el futbol formatiu d’alt nivell.ni Jarque de Sant Adrià i allà, amb el suport del seu director, l’ex jugador Eloy Pérez i especialment del coordinador del futbol base, el també ex jugador Àngel Morales, vaig realitzar més de 20 entrevistes a fons, a partir de les quals he desenvolupat la novel·la.

El pròleg del president, Joan Collet i de l’entrenador del primer equip, Sergio González, són algunes de les mostres del suport que té aquest projecte per part del club. A la presentació a l’antiga fabrica Damm, hi van assistir els esmentats representants institucionals, els jugadors participants en el projecte i una bona representació de jugadors del primer equip. També s’ha rodat un espot promocional del llibre que es passa els dies de partit a l’estadi de Cornellà.

CLAUS DEL PROJECTE


El dia 21 d’abril es va presentar el llibre a l’antiga Fábrica Damm, amb la presència de la premsa esportiva i diversos jugadors del primer equip de l’Espanyol i del futbol base, així com del  president del Club, Joan Collet.Espot promocional realitzat per la Fundació i emès a l’estadi de Cornella als partits de lliga de la temporada 2015/2016

> Projecte: Novel·la juvenil basada en les vivències dels jugadors del futbol base del RCD Espanyol.

> Suport: Fundació del RCD Espanyol

> Protagonistes: Joves futbolistes del futbol base de l’Espanyol.

> Solidari: Els drets d’autor s’han cedit a la Fundació del RCD Espanyol pels seus projectes solidaris.

ENTREVISTA


SPOT 7000 METRES


IMATGES DEL PROJECTE


Presentacio llibre 7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello
Plantilla de l'español amb llibre 7000 metres quadrats de gespa
7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello
Signatura de llibres 7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

REPERCUSSIÓ MEDIÀTICA


7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

1 maig 2015

Futbol club de lectura

Els sacrificis, l’autoexigència, una il·lusió indestructible, les incerteses pel futur, les conseqüències de les lesions, les relacions familiars i amb la resta de companys, la soledat, la compaginació dels estudis, els representants, els pares-entrenadors, l’agressivitat en les graderies…

7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

21 abril 2015

RCD ESPANYOL

Aquest dimarts s’ha presentat “7.000 metres quadrats de gespa”, l’obra literària de l’autor Víctor Panicello. Una novel•la que recull les experiències dels jugadors del planter blanc-i-blau i que projecta el poder de la il•lusió dels nens i nenes del futbol base. Aquesta obra se suma a l’extensa tasca editorial que ve realitzant la Fundació.

7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello a Esports 3

21 abril 2015

Esports3

Competir, esforçar-se, entrenar-se, aquestes són algunes de les paraules que formen el vocabulari dels protagonistes d'aquesta novel·la, que viuen per al futbol i lluiten des de ben petits per aconseguir un somni: arribar a ser jugadors professionals.

CA