7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

7000 METRES QUADRATS DE GESPA

Ámbito: Literatura Juvenil

Editorial: Estrella polar

Año publicación: 2015

Idioma: Català

> Sinopsis

En Marc juga al juvenil A de l’Espanyol i es prepara per intentar arribar a complir el seu somni, ser jugador professional de futbol. Tota la vida ha volgut ser futbolista i ha anat superant les etapes d’aquest món apassionant però també molt competitiu. Ara, que ja és molt a prop d’aconseguir-ho, marxa amb el seu club a disputar el prestigiós torneig Internacional Mediterranean Internacional Cup (MIC) que es fa cada any a la Costa Brava. Allà es troba amb un antic company que va deixar la pràctica del futbol per culpa d’una greu lesió. A partir d’aquesta trobada, coneixerem com és i com funciona el món del futbol base d’un club de primera línia com l’Espanyol: competitivitat,  entrenadors, representants, lesions, il·lusions, entrebancs esportius, estudis, entrenaments… Tot allò que no es veu però que val la pena saber si t’agrada el futbol i l’esport.

> Comentari de l'autor

El mundo del deporte profesional, especialmente el del fútbol, siempre me ha interesado, especialmente para intentar conocer más a fondo su funcionamiento interno, el que no se ve en los medios. Por eso propuse a la Fundación del RCD Espanyol el proyecto de construir una novela juvenil a partir de las aportaciones de los jugadores de su fútbol base, uno de los más respetados y prestigiosos del fútbol estatal.

Durante tres semanas, pude entrevistar a chicos de diferentes categorías: infantiles, cadetes, juveniles e incluso un par de jugadores del segundo equipo, el Español B, algunos del cuales ya han debutado con el primer equipo en primera división. También pude hablar con algunas chicas del equipo femenino, uno de los mejores de la liga.

A finales de 2014, hice muchas visitas en la Ciudad Deportiva Dani Jarque y allí, con el apoyo de su director, el ex jugador Eloy Pérez y especialmente del coordinador del fútbol base, el también ex jugador Àngel Morales, realicé más de 20 entrevistas a fondo, a partir de las cuales he desarrollado la novela.

El prólogo del presidente, Joan Colletn y del entrenador del primer equipo, Sergio González, son algunas de las muestras del apoyo que tiene este proyecto por parte del club. A la presentación asistieron los mencionados representantes institucionales, los jugadores participantes en el proyecto y una buena representación de jugadores del primer equipo. También se ha rodado un spot promocional del libro que se pasa los días de partido al estadio de Cornellà.

CLAVES DEL PROYECTO


El dia 21 d’abril es va presentar el llibre a l’antiga Fábrica Damm, amb la presència de la premsa esportiva i diversos jugadors del primer equip de l’Espanyol i del futbol base, així com del  president del Club, Joan Collet.Espot promocional realitzat per la Fundació i emès a l’estadi de Cornella als partits de lliga de la temporada 2015/2016

> Proyecto: Novela juvenil basada en las vivencias de los jugadores del fútbol base del RCD Espanyol.

> Apoyo: Fundación RCD Espanyol.

> Protagonistas: Jóvenes futbolistas del fútbol base del Espanyol.

> Solidario: Los derechos de autor se han cedido a la Fundación del RCD Espanyol para sus proyectos solidarios.

ENTREVISTA


SPOT 7000 METRES


IMÁGENES DEL PROYECTO


Presentacio llibre 7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello
Plantilla de l'español amb llibre 7000 metres quadrats de gespa
7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello
Signatura de llibres 7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

REPERCUSIÓN MEDIÁTICA


7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

1 mayo 2015

Fútbol club de lectura

Los sacrificios, la autoexigencia, una ilusión indestructible, las incertidumbres por el futuro, las consecuencias de las lesiones, las relaciones familiares y con el resto de compañeros, la soledad, la compaginación de los estudios, los representantes, los pares-entrenadores, la agresividad en los graderíos…

7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello

21 abril 2015

RCD ESPANYOL

Aquest dimarts s’ha presentat “7.000 metres quadrats de gespa”, l’obra literària de l’autor Víctor Panicello. Una novel•la que recull les experiències dels jugadors del planter blanc-i-blau i que projecta el poder de la il•lusió dels nens i nenes del futbol base. Aquesta obra se suma a l’extensa tasca editorial que ve realitzant la Fundació.

7000 metres quadrats de gespa de Víctor Panicello a Esports 3

21 abril 2015

Esports3

Competir, esforçar-se, entrenar-se, aquestes són algunes de les paraules que formen el vocabulari dels protagonistes d'aquesta novel·la, que viuen per al futbol i lluiten des de ben petits per aconseguir un somni: arribar a ser jugadors professionals.

ES